Mittwoch, 7. Februar 2018

Buttermilch-Dinkelbrot für BBA - Хляб с лимец в хлебопекарна

Buttermilch-Dinkelbrot für BBA
Хляб с лимец в хлебопекарна


Der Duft von frisch gebackenem Brot- was gibt es Schöneres!
Няма по-неустоим аромат от този на току-що изпечен хляб!



Zutaten für 1 Brot:

300 ml
lauwarme Buttermilch
50 g
zerlassene Butter
1 TL
Salz
1 EL
Zucker
1 EL
Brotgewürzmischung (nach Geschmack)
500 g
gesiebtes Dinkelmehl (Type 1050)
1 Pckg
Trockenhefe

Zubereitung:

Die Buttermilch sollte Zimmertemperatur haben, ggf. kurz in der Mikrowelle angewärmt werden.
Alle Zutaten, wie im Rezept angegeben der Reihe nach in den Brotbackautomaten geben. Zuerst die lauwarme Buttermilch, danach die zerlassene Butter, dann Salz und Zucker, die Brotgewürzmischung (wer möchte), Dinkelmehl und zum Schluss die Hefe.
Den Backautomaten auf Stufe "Normal", Bräunungsgard "hell", "mittel" oder "dunkel"(je nach Geschmack), Brotgewicht "ca. 750 g" programmieren.
Nach dem Backen das Brot sofort aus der Form nehmen und auskühlen lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken!


Ein weiteres Rezept für ein fluffiges Brot aus dem BBA findet ihr hier!

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.








Необходими продукти за 1 хляб:

300 мл
хладка мътеница (айрян)
50 г
разтопено масло
1 ч. л.
сол
1 с. л.
захар
1 с. л.
подправка за хляб (по желание)
500 г
пресято брашно от лимец (динкел) (спелта „Тип 1050“)
1 пакетче
суха мая

Начин на приготвяне:

Мътеницата (айряна) трябва да са на стайна температура, ако е необходимо затоплете за кратко в микровълновата фурна.
Всички продукти се слагат в контейнера на хлебопекарната по реда, в който са написани.
Тоест, изсипете първо хладката мътеница (айряна), след това разтопеното масло, солта, захарта, евентуално подправката за хляб (по желание), пресятото брашно и най-накрая върху брашното поръсете сухата мая (Не се разбърква!).
Програмирайте хлебопекарната на основна (нормална) програма, при мен е с продължителност 3 часа, изберете опцията за препичането на коричката (светла, средна или тъмна, според вашето предпочитание), изберете теглото на хляба (около 750 g) и стартирайте хлебопекарната.
След изпичане, извадете хляба веднага върху решетка да поизстине, за да не става клисав.
Пожелавам Ви успех и добър апетит!

Друга страхотна рецепта за пухкав хляб в домашна хлебопекарна, вижте тук!




Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri