Donnerstag, 11. Januar 2018

Fluffiges Dinkelbrot aus dem Backautomat - Памук хляб с лимец в хлебопекарна


Selbst gebacken schmeckt’s einfach besser!
Ароматен, пухкав, с хрупкава коричка и мек като памук!



Zutaten für ein Brot ca. 750 g:

150 ml
lauwarmes Wasser
150 ml
lauwarme Milch
100 ml
neutrales Öl
1 TL
Salz
1 EL
Zucker
500 g
gesiebtes Dinkelmehl Type 630 oder Dinkelvollkornmehl
1 Päckchen
Trockenhefe
1 EL
Brotgewürz - nach Belieben

Zubereitung:
Es ist wichtig, die Zutaten in der richtigen Reihenfolge in den Brotbackautomaten zu geben!
Als erstes das lauwarme Wasser und die lauwarme Milch in den Backbehälter einfüllen.
Nun Salz und Zucker dazugeben.
Danach das Mehl hineinsieben.
Anschließend die Trockenhefe beigeben.
Falls gewünscht, zuletzt noch das Brotgewürz dazugeben.
Den Automaten, entsprechend Anleitung, auf das Backgewicht einstellen (ich hatte 1000 g gewählt).
Die Bräunung nach Wahl (bei mir hell) wählen.
Das Brot am besten mit dem normalen Programm (bei mir ca. 3 Stunden) starten und den Automaten arbeiten lassen.
Nach dem Backen das Brot sofort entnehmen und auf einem Gitter ganz auskühlen lassen.

Der Geschmack dieses Dinkelbrotes ist ausgewogen fein und ist ideal als Frühstücks- oder Abendbrot oder aber auch Zwischendurch mit Aufstrichen.
Viel Spaß beim Nachbacken - probiert es aus - ihr werdet begeistert sein!
P.S.
Dieses Rezept gibt es auch in einer veganen Variante oder als „normales Brot“.

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.






Необходими продукти за 1 хляб (около 750 г):

150 мл
хладка вода
150 мл
хладко прясно мляко
100 мл
неутрално олио
1 ч. л.
сол
1 с. л.
захар
500 г
пресято брашно от лимец (тип 630) или пълнозърнесто брашно от лимец
1 пакетче
суха мая
1 с. л.
подправка за хляб по желание

Начин на приготвяне:
За печене на хляб в хлебопекарна е важно да се прибавят продуктите в контейнера на хлебопекарната в правилния ред (в същата последователност, както са написани в табелата за необходими продукти)!
Първо, изсипете хладката вода и хладкото мляко в контейнера.
После добавете солта и захарта.
След това изсипете пресятото брашно.
Накрая прибавете сухата мая.
Ако желаете, най-накрая добавете подправката за хляб.
Изберете програмата за теглото на хляба според указанията на вашата хлебопекарна (аз избрах 1000 г).
Изберете степента на изпичане, за коричката на хляба, по ваш избор (аз избрах светла кора).
Изберете продължителността за изпичане на хляба (аз избрах нормална програма за 3 часа) и включете хлебопекарната.
След изпичането на хляба го извадете от контейнера и го оставете да се охлади върху решетка.
Вкусът на този пухкав хляб ще ви очарова, освен това е идеален за закуска, обяд, вечеря или по всяко време за намазване на филийка с вкусна разядка или нещо друго по ваш избор.
Да ви е сладко!

Освен това:

Ако желаете вижте тази чудесна рецепта за този невероятен хляб във вегански вариант или като "нормална погача" изпечена без хлебопекарна.
Благодаря за страхотната идея на Хриси от прекрасния и блог “Животът може да е вкусен“ за приготвянето на памук хляб в хлебопекарна!


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!






Kommentare:

  1. Гери, благодаря ти за доверието!
    Не съм правила хляба с лимецово брашно, но сега ми даде идея и ще се възползвам от нея!
    Благодаря ти!
    Прекрасни почивни дни, мила! :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Хриси,
      лимеца е много по полезен от пшеничното брашно, а има същите способности за печене (тип 630), като бялото брашно, затова го използвам с удоволствие, дори и за сладкиши.
      Радвам се, ако съм ти била полезна!
      Желая ти приятен уйкенд и повече усмивки!

      Löschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly