Freitag, 12. Juli 2013

Erdbeer-Quark-Soufflé - Ягодово суфле с извара

Erdbeer-Quark-Soufflé
Ягодово суфле с извара

eine köstliche Sünde
вкусно прегрешение

Zutaten für 4 Personen:
500 g
Erdbeeren
500 g
Quark
45 g
Zucker oder Xucker
4
Eigelb
4
Eiweiß
2 Päckchen
Vanillezucker
1 Prise
Salz
abgeriebene Schale
einer ½ Zitrone
Butter
für die Form
zum Bestreuen:
Puderzucker
Zubereitung: 
Erdbeeren waschen, gut abtropfen lassen und putzen. Je nach Größe halbieren oder vierteln. In einer Schüssel mit einem 1 EL Zucker bestreuen, mischen und 10 Min. ziehen lassen.
Eigelbe mit dem Vanillezucker und der Zitronenschale schaumig rühren.
Nach und nach Quark unterrühren.
Eiweiße in einer fettfreien Schüssel mit 1 Prise Salz steifschlagen, dabei restlichen Zucker einrieseln lassen.
Den Eischnee unter den Quark heben.
Eine Auflaufform nur am Boden mit Butter einfetten, die Hälfte der gezuckerten.
Erdbeeren hineingeben und darauf die Quarkcreme füllen.

Mit den restlichen Erdbeerenstücke belegen.
Im vorgeheizten Backofen bei 200°C auf der mittleren Schiene ca. 25 Minuten backen, bis es goldbraun ist.
Mit Puderzucker bestreuen.

Tipps!

So gelingt das Soufflé:
Das Eiweiß wird noch steifer, wenn man es mit einigen Tropfen Zitronensaft versetzt.
Um ein Zusammenfallen des Soufflés zu verhindern, sollte man darauf achten, den Backofen nicht vorzeitig oder gar wiederholt zu öffnen.
Guten Appetit.
 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.


Продукти:
500 г
ягоди
500 г
извара
45 г
захар
4 бр.
жълтъка
4 бр.
белтъка
2 пакетчета
ванилова захар
1 щипка
сол
настъргана кора
от ½ лимон
масло
за намазване на формата
за поръсване
пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте ягодите, отцедете ги добре и ги почистете.
В зависимост от размера ги нарежете на половинки или четвъртинки.
Поръсете ягодите с 1 супена лъжица захар, разбъркайте и ги оставете да престоят така 10 минути.

Разбийте жълтъците със ваниловата захар и лимоновата кора, докато побелеят.
Постепенно прибавяте и изварата.
Отделно разбийте белтъците с 1 щипка сол и със останалата захар на твърд и лъскав сняг.
Внимателно ги разбъркайте със сместа от изварата и жълтъците.
Намажете тавичката или формата в която ще печете суфлето само на дъното с масло и изсипете половината от нарязаните ягоди, а върху тях изсипете крема.
Най
-отгоре изсипете останалите ягоди.
Печете суфлето в предварително загрята фурна на 200 ° C, на средната шина за около 25 минути до златисто кафяво.
Поръсете го с пудра захар.
 
Съвет!
За да стане едно суфле перфектно:
Белтъците стават по-твърди и лъскави, когато се прибавят към тях няколко капки лимонов сок.
За да се предотврати спадането на суфлето, по време на печенето не трябва в никакъв случай да се отворя фурната.

Приятен апетит!



Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!




Kommentare:

  1. Определено е вкусно предложението ти, Гери!
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  2. Гери, много е бързо,лесно и вкусно!
    Поздрави и приятен ден!

    AntwortenLöschen
  3. Изглежда бързо и вкусно и наситено с аромат на ягоди! Поздрави!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly